Loading...
Környezet 2019-04-03T17:02:36+00:00

Környezet

A Zero motorok 100%-osan elektromos meghajtásúak, így csökkentik a széndioxid és egyéb káros gázok kibocsátását, miközben a hátralévő olajkészletet is megőrzik. Függetlenül attól, hogy személyes vagy gazdasági okok miatt, de az olajkészlet megőrzése és a kipufogógázok kibocsátása számtalan előnnyel jár. Mivel az elekromos hálózat évről évre egyre hatékonyabbá válik, a Zero is egyre energiahatékonyabbá és tisztábbá vált az évek során. Akik valóban törekednek a teljes energiahasználati függetlenségre vagy a gázkibocsátás csökkentésére, azok számára a Zero-val még az is lehetséges, hogy teljes egészében megújuló energiaforrásokat használjanak.
Függetlenül attól, hogy honnan jön ez az energia, van abban valami felszabadító, ahogy elhaladunk a benzinkút mellett, miközben az árak újabb és újabb csúcsokat döntenek.

“Az amerikaik több mint 100 órát töltenek a munkahelyük és az otthonuk közti ingázással egy évben. Az emberek számára egy átlagos napi utazás a munkahelyre körülbelül 24,3 percet vett igénybe 2003-ban. A motorkerékpárok vagy a robogók nem kínálnak lehetőséget utas- vagy csomagszállításra, de jóval nagyobb távolságot tehetnek meg mint a hybrid autók, mindezt sokkal olcsóbban. Ráadásul a kétkerekűeknek megvan az az előnyös adottsága, hogy képesek haladni a csúcsforgalomban  is. Az üzemanyagárak égbeszökésével a motorkerékpárok és robogók praktikus és gazdaságos közlekedési lehetőséget biztosítanak a tipikus félórányi útra a munkahelyig.” – AMERIKAI KÖZÖSSÉGI FELMÉRÉS (ACS) 2005 MÁRCIUSÁBAN KIBOCSÁTOTT ADATAI

Kevesebb kibocsátás

Több mint 50 tanulmány és tudományos elemzést összefoglalva: A “plug-in” járművek kevesebb káros anyagot bocsátanak ki.

  • Ezek a járművek 49 amerikai államban csökkentették a széndioxid-kibocsátást
  • Egy autónál – 70%-os emisszió csökkenés
  • Egy motorkerékpárnál – több mint 90%-os emisszió csökkenés

Minden évben egyre tisztábban

  • Mivel az elekromos hálózat egyre tisztább lesz – a “plug-in”-ek is egyre tisztábbak.
  • A “plug-in” autók kivonják a károsanyag kibocsátást a lakott területekről.
  • A néhány ezer erőműből származó kibocsátás könnyebben ellenőrizhető és kontrollálható, mint 200 millió autó kipufogócsöve.